Riktlinjer kring nya Coronaviruset

Brf Korallens styrelse uppmanar sina medlemmar att följa Folkhälsomyndighetens råd i den uppkomna situationen med nya coronavirusets spridning.

Den 1 april 2020 kom nya råd från Folkhälsomyndigheten i Sverige för att minska smittspridningen av nya coronaviruset. Korallens styrelse uppmanar sina medlemmar att vara uppmärksamma på och följa råden.

För att minska möjligheterna för smittspridning i fastigheten rekommenderar vi, från och med nu, seniorer och personer som tillhör riskgrupperna – att utnyttja tvättstugan på torsdagar och fredagar. Övriga boende ombeds boka övriga veckodagar för att öka tryggheten i huset. Vi rekommenderar även att familjer som utnyttjar tvättstugan inte tar med sig barnen dit om det går – av samma anledning som ovan. Styrelsen har även beställt extra tillsyn från städbolaget i de allmänna utrymmena. Tack för att ni följer våra råd.

Nya allmänna råd:Håll avstånd och ta personligt ansvar

För att motverka spridningen av covid-19 i Sverige krävs att man alltid stannar hemma när man har symtom, att man är noggrann med handhygien och att alla håller avstånd till varandra. Enligt Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd bör större sociala sammanhang undvikas och personer över 70 år bör vara särskilt försiktiga.”

Syftet med de allmänna råd som Folkhälsomyndigheten nu publicerar är att motverka spridningen av covid-19 och framför allt att skydda de mest sårbara i samhället, riskgrupper och äldre.

Dessa allmänna råd är generella rekommendationer om hur smittskyddslagen kan tillämpas, och beskriver hur man kan göra för att undvika smittspridning.

”Var och en i Sverige har ett ansvar för att förhindra spridning. De nya allmänna råden innebär att man bör undvika större sammanhang där flera personer träffas, som fester, bröllop och andra tillställningar. Det är också viktigt att människor håller avstånd till varandra på exempelvis idrottsplatser, gym, köpcentrum, i kollektivtrafiken med mera”, säger Johan Carlson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör.

Personer över 70 år och de som tillhör andra riskgrupper bör begränsa sina fysiskt nära kontakter med andra och helt undvika att åka med kollektivtrafik och andra allmänna färdmedel.

Är man över 70 bör man också undvika att handla i butiker som apotek och matvarubutiker eller vistas på andra platser där människor samlas.

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd har den 31 december 2020 som slutdatum. De kan upphävas före slutdatum, eller förlängas, om det behövs.

Läs mer

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 m.m.; (PDF, 888 kB)

Kategorier:

Medlemmarna kan ansluta sig till Grannsamverkan. Det finns en Facebookgrupp för de i föreningen som har anslutit sig.

Det finns mycket du kan göra för att minska din energianvändning och elräkning. Energimyndigheten har samlat tio tips på energismarta vanor som sparar energi i hemmet och samtidigt minskar din påverkan på miljön.