Historia

Skärmavbild 2015-10-19 kl. 17.21.08

Huset och föreningens historia

Föreningen bildades 1998 och vi förvärvade huset 2007-10-01 från bostadsstiftelsen Signalisten.

Byggstart för huset var 1977 och det stod färdigt i maj 1978 då de första hyresgästerna flyttade in och i dag finns flera av dessa kvar som medlemmar i föreningen. Arkitekt var Åkerblads arkitektkontor och byggherre Ohlsson & Skarne. I huset finns det 54 lägenheter, allt ifrån ett en etta till några få 5 rums lägenheter. Huset har 5 portar och är 4-5 våningar högt beroende på om man räknar källarplanet.

När man flyttat in i huset bildade de boende intresseföreningen Vi i Korallen. En förening som hade som mål att ordna trivsel och gemensamhetsfrämjande aktiviteter. Under åren som Bostadsstiftelsen Signalisten var vår hyresvärd erhöll föreningen bland annat bidrag i olika former mot att hyresgästerna själva utförde visst arbete.

Korallens 30-jubileum firades 2008
Korallens 30-jubileum firades 2008

Här kan du se äldre fotografier från tidigare aktiviteter i Korallen.

Området som huset ligger i kallas för Stora Alby och gränsar i väster till området Nyboda. Från huset är ca 450 meter till Solna Centrum och tunnelbanestation. Den nordliga sidan av huset gränsar mot Skytteholmsfältet och dessa park.

För att veta mer om Solna kan du klicka här som tar dig till Wikipedia men du kan också besöka Solna stads egen hemsida på www.solna.se

De tecknade avbilderna av vårt hus som används här på vår hemsida men även som föreningens officiella symbol är skapade av en framliden medlem Bengt Mellberg.

Ankdammsgatan och järnvägen som det såg ut på 1950-60 -talet. Foto: Solnas Stads bildarkiv
Ankdammsgatan och järnvägen som det såg ut på 1950-60 -talet. Foto: Solnas Stads bildarkiv