Sophanteringen

Då vi den senaste tiden vid flera tillfällen har märkt att sopor slängs fel kommer här ett litet förtydligande kring husets sophantering. Det är absolut förbjudet att vara plast runt matavfallspåsarna eller lägga vanliga sopor i de bruna tunnorna utanför källardörren. I dessa tunnor slänger vi bara brännbart matavfall. Biobränsleanlägg-ningarna förstörs om det kommer in plast i förbränningsmaskinerna och vi som förening kan bli av med avtalet om medlemmarna inte kan hantera bioavfallet på ett korrekt sätt. Vanliga sopor kastas i Moloken som går att öppna med vanlig dörrnyckel och tidningar slängs i kärlet för tidningsinsamlingen. Har man kartonger och glas så finns närmaste källsorteringsstation på Skytteholmsvägen (vid dagiset Gomorronsol).

atervinn2

Kategorier:

Ett svar

 1. Karin Sjöholm. Hagåkersgatan 24a, 431 41 Mölndal skriver:

  Hej, jag är sekreterare i BRF Leopold i Mölndal.
  Vi har våra sopnedkast kvar och har behov av att sätta upp ordningsregler kring dessa. Hittade på nätet en jätterolig bild på en ”gubbe” med sopsorteringstext runt. Överst står ” Hur använder Du mig som sopnedkast? Er kontaktadress hittade jag där.

  Precis vad vi behöver!!
  Kan vi få använda få bild och text ? Kan ni skicka som pdf för då kan vi redigera er kontaktadress.?
  Vänligen
  Karin

Lämna ett svar

Medlemmarna kan ansluta sig till Grannsamverkan. Det finns en Facebookgrupp för de i föreningen som har anslutit sig.

Det finns mycket du kan göra för att minska din energianvändning och elräkning. Energimyndigheten har samlat tio tips på energismarta vanor som sparar energi i hemmet och samtidigt minskar din påverkan på miljön.